aromat z selerem

KATEGORIA | Dodatki do żywności

Wpływ na zdrowie

uważaj na...

Uwaga

Spożycie aromatu z selerem w zasadzie nie stanowi zagrożenia dla zdrowia człowieka. Jednakże, w bardzo rzadkich przypadkach, osoby uczulone na seler mogą doświadczyć reakcji alergicznych po spożyciu produktów zawierających aromat z selerem. Objawy takiej reakcji mogą obejmować obrzęk warg, języka i gardła, trudności w oddychaniu, wysypkę skórną, nudności i wymioty. Dlatego też, osoby z alergią na seler powinny unikać spożywania produktów zawierających ten składnik lub aromat z selerem.

Informacje o składniku

Aromat z selerem to składnik spożywczy, który dodaje potrawom charakterystycznego smaku selera

Funkcja

Składnik aromatyczny z selerem jest powszechnie stosowany w produkcji żywności jako dodatek smakowy. Funkcja tego składnika polega na dodaniu charakterystycznego smaku i zapachu selera do produktów spożywczych. Może być stosowany w różnych produktach, takich jak zupy, sosy, sałatki, mięsa, ryby i przekąski. Dzięki temu składnikowi żywność zyskuje wyjątkowy smak i aromat, który poprawia jakość produktu.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik