Musztardy i ketchupy mamy rozpracowane i w ostatnim czasie na naszym blogu pojawiły się aktualizacje zestawień tych produktów ✅ Przyszedł czas na gotowe sklepowe sosy, które na pewno dodadzą smaku majówkowemu grillowaniu 🔥
Czy sklepowe gotowe sosy na grilla mogą być dobre?
Niestety, ale nie mogę powiedzieć, że te składy są idealne… Znalazłam dla Was produkty o najlepszej jakości w danej kategorii, ale każdy z nich ma jakiś mały minusik. Jednak to wciąż dobre produkty i od czasu do czasu można po nie sięgnąć 👌
Domowe sosy idealne na grilla
Natomiast jeśli macie czas i chęci to polecam przygotować domowe wersje tych sosów 😉 Na grafikach możecie zobaczyć jakich składników potrzebujecie do zrobienia danego sosu.
Jak zrobić zdrowy, domowy sos na grilla?
- aby trochę “odchudzić” sosy możecie przygotować je na bazie jogurtu zamiast majonezu lub użyć majonezu wegańskiego,
- starajcie się unikać gotowych mieszanek przypraw, które mają dużo soli. Zamiast nich używajcie ziół, czosnku, mielonej papryki itp. 🌱
- domowe sosy najlepiej przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce i zjeść je w ciągu 2-3 dni,
- żeby były jeszcze bardziej wartościowe to dodawajcie do nich zioła oraz postarajcie się przemycić w nich trochę warzyw (np. starty ogórek, drobno starta marchewka, cukinia, oliwki) 🥕
Pamiętajcie, że na blogu już czekają zestawienia z ketchupami (klik) i musztardami (klik). Zajrzyjcie i wybierajcie lepiej!