żywe kultury bakterii jogurtowych oraz wyselekcjonowane szczepy kwasu mlekowego bifidobacterium bb

KATEGORIA | Bakterie

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Potencjalne działanie niepożądane składnika na ludzi żywe kultury bakterii jogurtowych oraz wyselekcjonowane szczepy kwasu mlekowego bifidobacterium BB nie zostało udokumentowane.

Informacje o składniku

Ten produkt spożywczy zawiera żywe kultury bakterii jogurtowych oraz wyselekcjonowane szczepy kwasu mlekowego bifidobacterium bb.

Funkcja

Składnikami w żywieniu żywej kultury bakterii jogurtowych oraz wyselekcjonowanych szczepów kwasu mlekowego bifidobacterium bb są węglowodany, białka oraz kwasy organiczne. Węglowodany są źródłem energii dla bakterii, białka są niezbędne do budowy nowych komórek bakteryjnych, a kwasy organiczne regulują kwasowość w jelitach i wpływają na trawienie pokarmów. Oprócz tego, bakterie te przyczyniają się do wytwarzania witamin, enzymów oraz składników mineralnych, w tym wapnia, magnezu czy fosforu.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik