żywe kultury bakterii jogurtowych oraz l. acidophilus i bifidobacterium lactis

KATEGORIA | Bakterie

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Możliwym działaniem niepożądanym dla ludzi może być wystąpienie biegunki po spożyciu składnika jogurtu zawierającego kultury bakterii L. acidophilus i Bifidobacterium lactis.

Informacje o składniku

Jogurt zawierający żywe kultury bakterii, w tym l. acidophilus i bifidobacterium lactis

Funkcja

Składniki w żywej kulturze bakterii jogurtowych oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis pełnią funkcję probiotyczną, czyli wpływają korzystnie na zdrowie człowieka poprzez pobudzenie wzrostu pożytecznych bakterii w przewodzie pokarmowym, a także hamowanie rozwoju patogenów. Wpływają one również na poprawę trawienia, wchłaniania składników odżywczych oraz wzmacniają układ odpornościowy.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik