Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Owoce
dobry składnik
Spożycie dużych ilości żurawiny może prowadzić do biegunki oraz podrażnienia błony śluzowej przewodu pokarmowego.
Żurawina cięta to suszony owoc o intensywnym, kwaśno-słodkim smaku, idealny jako dodatek do mięs, sałatek czy deserów.
Składnik żurawiny ciętej pełni wiele funkcji w żywieniu człowieka. Jest to bogate źródło witaminy C, przeciwutleniaczy oraz błonnika pokarmowego, który pomaga w regulacji funkcji jelitowych oraz obniżaniu poziomu cholesterolu we krwi. Ponadto, żurawina cięta ma właściwości antybakteryjne i może pomóc w zapobieganiu infekcjom dróg moczowych. Dodatkowo, żurawina cięta może mieć korzystny wpływ na zdrowie jamy ustnej oraz układu sercowo-naczyniowego.