Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Jaja
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika jaja w proszku na ludzi to alergia
Żółtko jaj w proszku
Składnik Żółtko jaj w proszku jest bogatym źródłem białka oraz tłuszczów. Białko zawarte w żółtku jajek jest pełnowartościowe, co oznacza, że zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, których organizm nie jest w stanie samodzielnie wyprodukować. Tłuszcze obecne w żółtku jajek są źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, które są ważne dla zdrowia serca oraz ogólnego funkcjonowania organizmu. Żółtko jajek w proszku jest też bogate w witaminy i minerały, takie jak żelazo, witamina A, witamina D i fosfor. Dlatego też, żółtko jajek w proszku może być wartościowym składnikiem diety, szczególnie dla osób aktywnych fizycznie oraz dbających o swoje zdrowie.