Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Mięso
neutralny składnik
Skrzepy białka sojowego mogą powodować podrażnienie błony śluzowej żołądka u niektórych ludzi
Żołądki wołowe są bogate w białko i kolagen, a także zawierają witaminy z grupy B, żelazo i cynk, co czyni je dobrym źródłem składników odżywczych w diecie człowieka.
Składnikami w żywieniu żołądka wołowego są mikroorganizmy, które pomagają w trawieniu włókien roślinnych i przyswajaniu składników odżywczych. Bakterie te produkują enzymy trawienne, które rozkładają błonnik i celulozę, co umożliwia wchłanianie składników odżywczych przez organizm. Ponadto, kwas solny zawarty w soku żołądkowym zabija bakterie chorobotwórcze i pomaga w trawieniu białek.