Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie ziemniaków w płatkach może powodować potencjalne zagrożenia dla zdrowia człowieka, zwłaszcza w przypadku nadmiernego spożycia. Zawierają one wysoką ilość węglowodanów prostych, co może prowadzić do szybkiego wzrostu poziomu cukru we krwi oraz zwiększonego ryzyka wystąpienia cukrzycy typu 2. Ponadto, płatki ziemniaczane często są solone i zawierają sztuczne dodatki smakowe i konserwanty, co może prowadzić do nadciśnienia tętniczego oraz problemów z układem pokarmowym. Dlatego, zaleca się spożywanie ziemniaków w płatkach w umiarkowanych ilościach, a najlepiej zastąpienie ich świeżymi ziemniakami, które są zdrowsze i zawierają więcej składników odżywczych.
Ziemniaki w płatkach to łatwy i szybki sposób na przygotowanie pysznego i pożywnego posiłku
Składnik ziemniaki suszone jest stosowany głównie jako dodatek smakowy i zagęszczający w produktach spożywczych, takich jak zupy, sosy, przyprawy, chipsy i przekąski. Zawiera on również skrobię, błonnik, białko, witaminy i minerały, które wpływają korzystnie na zdrowie. Ziemniaki suszone mogą również pomóc w utrzymaniu dłuższej trwałości produktów spożywczych poprzez ograniczenie zawartości wody i zapobieganie rozwojowi bakterii i grzybów.