Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie ziemniaków konserwowych może prowadzić do różnych zagrożeń dla zdrowia człowieka. Oto niektóre z potencjalnych zagrożeń: 1. Zawartość soli: Ziemniaki konserwowe są często mocno solone, co może prowadzić do nadmiernej konsumpcji sodu. To z kolei może zwiększyć ryzyko chorób serca i nadciśnienia. 2. Przetworzone tłuszcze: Ziemniaki konserwowe często zawierają przetworzone tłuszcze, które mogą zwiększyć ryzyko chorób serca i miażdżycy. 3. Konserwanty: Niektóre ziemniaki konserwowe mogą zawierać konserwanty, które mogą prowadzić do reakcji alergicznych u niektórych ludzi. 4. Tłuszcze trans: Ziemniaki konserwowe mogą zawierać tłuszcze trans, które są szkodliwe dla zdrowia i mogą zwiększać ryzyko chorób serca. 5. Zawartość glukozy: Niektóre ziemniaki konserwowe mogą zawierać duże ilości glukozy, co może prowadzić do wzrostu poziomu cukru we krwi i zwiększyć ryzyko cukrzycy. Wszystko to sprawia, że ziemniaki konserwowe nie są zalecane do spożycia w dużej ilości i powinny być jedynie spożywane z umiarem.
Ziemniaki w puszkach, gotowe do użycia.
Warzywo