Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika zawartego w zielonych szparagach na ludzi może być powodowanie przykrego zapachu moczu.
Zielone szparagi są bogate w błonnik, witaminy C, K, kwas foliowy, potas, a także są źródłem przeciwutleniaczy i flawonoidów, które mogą pomóc w zapobieganiu chorobom przewlekłym, takim jak choroby serca i nowotwory.
Składnik odżywczy zawarty w zielonej szparadze, który pełni ważną funkcję w diecie człowieka, to błonnik. Błonnik przyspiesza trawienie, reguluje poziom cukru we krwi oraz wspomaga pracę jelit. Zielona szparaga jest również bogata w witaminy i minerały, takie jak witamina C, witamina K, kwas foliowy, potas i miedź.