Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie zielonej papryki słodkiej zwykle nie stanowi zagrożenia dla zdrowia człowieka, jeśli nie ma alergii na ten produkt spożywczy. Jednakże, w niektórych przypadkach, zbyt duże spożycie papryki może powodować problemy żołądkowe, takie jak ból brzucha, zgaga, wzdęcia i biegunkę. Ponadto, podczas obróbki termicznej, papryka traci niektóre składniki odżywcze i witaminy, więc zaleca się spożywanie jej na surowo lub po krótkim gotowaniu lub pieczeniu. Osoby z chorobami jelit, takimi jak choroba Leśniowskiego-Crohna lub zespół jelita drażliwego, mogą mieć trudności z trawieniem papryki i powinny unikać jej spożycia.
Zielona papryka słodka to warzywo o intensywnym smaku i aromacie, które dodaje potrawom wyjątkowego charakteru.
Składnik zielona papryka jalapeno jest często wykorzystywany w produktach spożywczych jako dodatek, który nadaje potrawom charakterystyczny smak i pikantność. Papryka jalapeno może być obecna w różnych produktach, takich jak sosy, marynaty, przekąski, czy potrawy gotowane. Ponadto, papryka ta zawiera wiele cennych składników odżywczych, takich jak witamina C, beta-karoten i flawonoidy, co pozytywnie wpływa na zdrowie człowieka.