Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Soki
uważaj na...
Spożycie zagęszczonego soku z cytryny z maltodekstryną może potencjalnie zwiększyć ryzyko wystąpienia niektórych problemów zdrowotnych związanych z tymi składnikami. Maltodekstryna to substancja węglowodanowa, która może prowadzić do szybkiego wzrostu poziomu cukru we krwi, co może niekorzystnie wpłynąć na osoby z cukrzycą lub problemy z regulacją poziomu cukru we krwi. Ponadto, nadmierna ilość cytryny w diecie może prowadzić do kwasowości żołądka, zgagi i innych problemów trawiennych. Osoby z chorobami nerek powinny również ograniczyć spożycie cytryny i soków cytrusowych ze względu na ich wysoką zawartość potasu. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości lub pytań dotyczących spożycia soku z cytryny z maltodekstryną, zaleca się skonsultowanie się z lekarzem lub dietetykiem.
Produkt spożywczy zagęszczony sok z cytryny z maltodekstryną to doskonały dodatek do wielu potraw, który nadaje im wyjątkowego smaku i aromatu.
Składnik zagęszczony sok z cytryny jest powszechnie stosowany w wielu produktach spożywczych jako naturalny konserwant i regulator kwasowości. Jego główną funkcją jest zwiększenie trwałości i stabilności produktu, poprawa smaku i zapachu oraz ograniczenie wzrostu drobnoustrojów. Ponadto, składnik ten może być stosowany w celu zmniejszenia pH produktu, co wpływa na właściwości organoleptyczne, takie jak konsystencja i tekstura.