Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Dodatki do żywności
dobry, ale
Spożycie zagęszczonego soku z cytryny w dużych ilościach może powodować uszkodzenia szkliwa zębów
Zagęszczony sok z cytryny to składnik spożywczy, który dodaje kwaśnego smaku i aromatu potrawom
Składnikami soku z cytryny są witamina C oraz kwasy organiczne, takie jak kwas cytrynowy. Witamina C jest ważnym antyoksydantem oraz niezbędnym składnikiem do produkcji kolagenu, który wzmacnia skórę, kości, mięśnie i tkanki. Kwas cytrynowy może pomóc w trawieniu poprzez stymulowanie produkcji enzymów trawieniowych. Ponadto, kwas cytrynowy może pomóc w zapobieganiu tworzenia się kamieni nerkowych poprzez zwiększenie pH moczu.