zagęszczony przecier gruszkowy

KATEGORIA | Owoce

Wpływ na zdrowie

dobry, ale

Uwaga

Możliwe działanie niepożądane składnika na ludzi zagęszczony przecier gruszkowy nie zostało podane

Informacje o składniku

Zagęszczony przecier gruszkowy to gęsta i słodka pasta, wykonana z puree z dojrzałych gruszek, idealna do używania jako składnik do ciast, deserów i innych potraw.

Funkcja

Składnik żywieniowy w zagęszczonym przecierze gruszkowym to głównie węglowodany, w tym przede wszystkim fruktoza i glukoza. Zagęszczony przecier gruszkowy zawiera również niewielkie ilości białka, błonnika, witaminy C oraz różnych minerałów, takich jak potas, magnez, miedź i żelazo. W związku z tym, spożycie zagęszczonego przecieru gruszkowego może zapewnić organizmowi energię oraz korzystnie wpłynąć na układ krążenia, układ odpornościowy i trawienie.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik