Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Przyprawy i dodatki
dobry, ale
Spożycie zagęszczonego ekstraktu mięsa wołowego może wiązać się z potencjalnymi zagrożeniami dla zdrowia człowieka. Jednym z głównych zagrożeń jest ryzyko zatrucia się toksynami bakteryjnymi, takimi jak Salmonella czy E. coli, które często przetrwają w mięsie wołowym. Ponadto, ekstrakt mięsa wołowego może zawierać wysokie stężenie soli i tłuszczu, co może skutkować zwiększeniem ryzyka chorób serca i układu krążenia. Spożycie dużej ilości ekstraktu mięsa wołowego może również prowadzić do nadwagi lub otyłości, co wiąże się z ryzykiem wystąpienia chorób metabolicznych, takich jak cukrzyca czy choroba tętnic wieńcowych. Z tego powodu zaleca się spożywanie ekstraktu mięsa wołowego z umiarem i w ramach zróżnicowanej diety.
Zagęszczony ekstrakt mięsa wołowego to produkt spożywczy o intensywnym smaku mięsa
Składnik zagęszczone soki z marchwi w produktach spożywczych pełni funkcję dodatku aromatyzującego oraz naturalnego barwnika. Ponadto, soki z marchwi są bogate w witaminy i minerały, co może wpłynąć korzystnie na wartość odżywczą produktu.