Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Słodziki i substancje słodzące
niewskazany
Spożycie wysokofruktozowego syropu kukurydzianego może zwiększać ryzyko wystąpienia otyłości, cukrzycy typu 2 i chorób serca.
Wysokofruktozowy syrop kukurydziany to produkt spożywczy o słodkim smaku, otrzymywany przez przetworzenie kukurydzy i zawierający więcej fruktozy niż glukozy.
Składnik wysokofruktozowy syrop kukurydziany jest stosowany głównie jako słodzik i zagęszczacz w przemyśle spożywczym. Jest często stosowany do poprawy smaku i tekstury produktów spożywczych, takich jak napoje, dżemy, ciasta i sosy. Może również być stosowany do przedłużania trwałości produktów spożywczych dzięki swoim właściwościom zachowującym wilgoć.