Wyciąg z fermentacji owoców granatu i Lactobacillus

KATEGORIA | substancje czynne

Wpływ na zdrowie

dobry, ale

Uwaga

Trądzik kosmetyczny

Informacje o składniku

Lactobacillus/Punica Granatum Fruit Ferment Extract jest składnikiem kosmetycznym, który jest wynikiem fermentacji owocu granatu przy użyciu bakterii Lactobacillus. Jest to ekstrakt, który ma na celu dostarczenie skórze korzystnych właściwości związanych z fermentacją owocu granatu. Składnik ten może mieć działanie nawilżające, odżywcze i ochronne dla skóry. Ponadto, Lactobacillus/Punica Granatum Fruit Ferment Extract może również wykazywać działanie antyoksydacyjne, które pomaga w zwalczaniu szkodliwych wolnych rodników i wspiera zdrowy wygląd skóry. Ze względu na swoje właściwości, składnik ten jest szeroko stosowany w produktach kosmetycznych, takich jak kremy, serum i maseczki, aby poprawić kondycję skóry i zapewnić jej odpowiednie odżywienie.

Funkcja

Lactobacillus/Punica Granatum Fruit Ferment Extract to naturalny składnik kosmetyczny pozyskiwany z fermentacji soku z owoców granatu i bakterii kwasu mlekowego.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik