Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | alkohole
neutralny składnik
Spożycie whisky w nadmiernych ilościach może mieć negatywny wpływ na zdrowie człowieka. Niektóre potencjalne zagrożenia dla zdrowia wynikające z nadmiernej konsumpcji whisky to: 1. Uszkodzenie wątroby - nadmierne picie alkoholu, w tym whisky, może prowadzić do uszkodzenia wątroby, co z kolei może prowadzić do marskości wątroby lub raka wątroby. 2. Zwiększone ryzyko chorób serca - nadmierne spożycie alkoholu, w tym whisky, może zwiększyć ryzyko chorób serca, takich jak nadciśnienie tętnicze, choroby wieńcowe i udar. 3. Problemy z pamięcią i funkcjonowaniem mózgu - nadmierne picie alkoholu, w tym whisky, może prowadzić do problemów z pamięcią i funkcjonowaniem mózgu, takich jak otępienie alkoholowe. 4. Utrata koordynacji - nadmierne picie alkoholu, w tym whisky, może prowadzić do utraty koordynacji i zwiększonego ryzyka upadków i kontuzji. 5. Problemy z trawieniem - nadmierne picie alkoholu, w tym whisky, może prowadzić do problemów z trawieniem, takich jak choroba wrzodowa i choroba refluksowa żołądka. Należy pamiętać, że picie alkoholu w umiarkowanych ilościach może nie mieć negatywnego wpływu na zdrowie człowieka. Jednakże, aby uniknąć potencjalnych zagrożeń związanych z nadmiernym spożyciem, należy spożywać alkohol z umiarem.
Whisky is an alcoholic beverage made from fermented grain mash
Składnik węglanu potasu jest stosowany jako regulator kwasowości i substancja wypełniająca w produkcji żywności. Może być stosowany w produktach takich jak słodycze, napoje gazowane, wyroby zbożowe, a także w niektórych suplementach diety. Funkcją węglanu potasu w żywności jest regulowanie pH i poprawa struktury produktu.