Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka (proteiny)
neutralny składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika w twarogu ziarnistym na ludzi to alergia lub nietolerancja laktozy.
Twaróg ziarnisty to gęsty i kremowy ser o kwaśnym smaku, który powstaje poprzez sfermentowanie mleka krowiego lub koziego.
Twaróg ziarnisty jest źródłem wysokiej jakości białka, które jest niezbędne do budowy i regeneracji mięśni oraz innych tkanek w organizmie. Ponadto, składnik ten zawiera w sobie wiele cennych składników odżywczych, takich jak wapń, fosfor, witamina A, witamina D oraz witaminy z grupy B. Spożywanie twarogu ziarnistego może pomóc w utrzymaniu zdrowych kości i zębów, a także wzmocnić układ odpornościowy oraz poprawić stan skóry, włosów i paznokci.