Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | nabiał
neutralny składnik
Spożycie zbyt dużej ilości twarogu półtłustego z mleka może prowadzić do nadmiernego spożycia tłuszczu, co z kolei może zwiększyć ryzyko chorób serca i nadwagi.
Twaróg półtłusty z mleka to bogate w białko i niskotłuszczowe źródło smacznego i pożywnego posiłku
Składnik twaróg półtłusty z mleka jest bogaty w białko i niskokaloryczny, co czyni go popularnym składnikiem w diecie wielu osób. Twaróg półtłusty jest również źródłem wapnia, witaminy A oraz witaminy D. W potrawach, twaróg półtłusty może pełnić wiele różnych funkcji, takich jak dodawanie tekstury do ciast i zapiekanek, dodawanie smaku i konsystencji do sosów oraz past kanapkowych, oraz jako baza do tworzenia zdrowych przekąsek, takich jak hummus czy twarożek warzywny.