Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Nabiał
neutralny składnik
Spożycie twarogu kwasowego może powodować biegunkę u osób z nietolerancją laktozy
Twaróg kwasowy jest produktem spożywczym otrzymywanym z mleka poprzez dodanie kwasu do jego zagęszczenia.
Składnikem odżywczym w twarogu kwasowym jest białko, które jest niezbędne dla organizmu do budowy i regeneracji tkanek oraz do produkcji enzymów, hormonów i innych ważnych substancji. Ponadto, twaróg kwasowy jest dobrym źródłem wapnia, fosforu oraz witamin z grupy B. Wapń jest niezbędny do utrzymania zdrowych kości i zębów, a fosfor jest ważny dla prawidłowego funkcjonowania mózgu, nerwów i mięśni. Witaminy z grupy B pomagają w przemianie materii oraz w produkcji czerwonych krwinek.