Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka
neutralny składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika sera twarogowego na ludzi może być wystąpienie reakcji alergicznych.
Twaróg jest bogatym źródłem białka, witaminy B12, wapnia i fosforu, a jego spożycie może przyczynić się do wzmocnienia kości oraz poprawy funkcjonowania układu nerwowego i mięśniowego.
Twaróg jest bogatym źródłem wysokowartościowego białka, które jest niezbędne do budowy i regeneracji mięśni oraz innych tkanek organizmu. Ponadto, zawiera on w swoim składzie wiele cennych składników odżywczych, takich jak wapń, fosfor, witamina A, witamina D oraz witaminy z grupy B. Regularne spożywanie twarogu wpływa pozytywnie na utrzymanie właściwej masy ciała oraz wpływa korzystnie na układ kostny i nerwowy.