Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika tłuszczu serwatkowego na ludzi to wystąpienie alergii
Tłuszcz serwatkowy to produkt spożywczy otrzymywany z serwatki, który może być stosowany jako zamiennik masła lub oleju w diecie.
Składnik tłuszczu serwatkowego, zwany również białkiem serwatkowym, pełni wiele funkcji w żywieniu. Przede wszystkim jest on źródłem wysokiej jakości białka, które jest łatwo przyswajalne i ma wysoką wartość odżywczą. Ponadto białko serwatkowe przyczynia się do zwiększenia syntezy białek mięśniowych oraz wspiera regenerację mięśni po wysiłku fizycznym. Składnik ten ma również pozytywny wpływ na układ odpornościowy organizmu oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała.