tłuszcz roślinny częściowo utwardzony palmowy i rzepakowy

KATEGORIA | Tłuszcze i oleje

Wpływ na zdrowie

niewskazany

Uwaga

Spożycie tłuszczu roślinnego częściowo utwardzonego palmowego może zwiększyć poziom cholesterolu LDL we krwi, co zwiększa ryzyko chorób sercowo-naczyniowych u ludzi.

Informacje o składniku

Tłuszcz roślinny częściowo utwardzony palmowy to popularny składnik spożywczy używany w przemyśle spożywczym.

Funkcja

Składnik tłuszczu roślinnego częściowo utwardzonego palmowego pełni funkcję dostarczania energii organizmowi oraz zapewnia wchłanianie niektórych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Ponadto, zawarte w nim kwasy tłuszczowe są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, a także wpływają na właściwe funkcjonowanie układu hormonalnego.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik