Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | TÅ‚uszcze i oleje
neutralny składnik
Spożycie dużej ilości tłuszczu mlecznego może prowadzić do zwiększenia poziomu cholesterolu we krwi.
Tłuszcz mleczny jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych, witaminy A i D, a także pokazuje korzystny wpływ na układ odpornościowy i układ sercowo-naczyniowy.
Tłuszcz mleczny jest jednym z podstawowych składników odżywczych w diecie. Pełni wiele ważnych funkcji, między innymi dostarcza organizmowi energii, wpływa na wchłanianie niektórych witamin, a także wpływa na smak i konsystencję wielu produktów spożywczych. W diecie człowieka tłuszcz mleczny pełni również ważną rolę w rozwoju mózgu i funkcjonowaniu układu nerwowego.