Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Tłuszcze i oleje
uważaj na...
Spożycie tłuszczu drobiowego z indyka może prowadzić do podniesienia poziomu cholesterolu we krwi
Tłuszcz drobiowy z indyka jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych, które korzystnie wpływają na zdrowie człowieka.
Składnik tłuszczu drobiowego z indyka stanowi źródło energii w diecie, a także pełni funkcję nośnika i rozpuszczalnika witamin A, D, E oraz K. Ponadto, zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas oleinowy i linolowy, które odgrywają ważną rolę w zapobieganiu chorobom serca i układu krążenia. Składnik ten wpływa także na smak i aromat potraw, co sprawia, że jest często wykorzystywany w kuchni.