Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka (proteiny)
niewskazany
Po spożyciu tkanki łącznej kurczącej mogą wystąpić różne zagrożenia dla zdrowia człowieka, takie jak: 1. Choroby zakaźne: Kurczaki mogą być nosicielami wielu chorób zakaźnych, takich jak salmonella, campylobacter czy E. coli, które mogą powodować poważne choroby u ludzi. 2. Zatrucie pokarmowe: Spożycie skażonej tkanki łącznej kurczącej może spowodować zatrucie pokarmowe, które objawia się biegunką, wymiotami, bólem brzucha i gorączką. 3. Nadwaga i otyłość: Tkanka łączna kurcząca jest bogata w tłuszcz i cholesterol, co może przyczynić się do nadwagi i otyłości u ludzi. 4. Choroby serca: Spożywanie dużej ilości tłuszczów nasyconych związanych z tkanką łączną kurczaka może zwiększać ryzyko chorób serca. 5. Nietolerancja pokarmowa: Niektórzy ludzie mogą być nietolerancyjni na składniki zawarte w tkance łącznej kurczaka, co może prowadzić do reakcji alergicznych. Dlatego zaleca się ostrożność i umiar w spożyciu tkanki łącznej kurczącej, a w razie wątpliwości należy skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem.
Tkanka łączna kurczęca to delikatna, smaczna i pełnowartościowa część mięsa drobiowego, która znajduje się w najbardziej miękkich częściach kurczaka.
Składnik tkanki łącznej kurczącej, czyli białko mięśniowe, jest niezbędnym źródłem białka w diecie człowieka. Białko mięśniowe zawiera aminokwasy egzogenne, które organizm ludzki nie jest w stanie samodzielnie syntetyzować, dlatego muszą być dostarczane z pożywieniem. Białko mięśniowe jest także ważnym źródłem energii dla organizmu i pomaga w utrzymaniu siły mięśniowej oraz zdrowia kości.