Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Mięso
niewskazany
Potencjalnym działaniem niepożądanym składnika na ludzi może być uszkodzenie tkanki łącznej drobiowej.
Tkanka łączna drobiowa jest bogatym źródłem kolagenu, białka niezbędnego dla utrzymania elastyczności skóry i sprężystości tkanek oraz zawiera niewielką ilość tłuszczu, co czyni ją wartościowym składnikiem diety.
Składnik tkanki łącznej drobiowej, czyli kolagen, jest ważnym źródłem białka w diecie. Białka są niezbędne do budowy tkanek organizmu, w tym mięśni, skóry i kości. Ponadto, kolagen jest składnikiem chrząstki stawowej i skóry, co zapewnia ich elastyczność i wytrzymałość. Jedzenie żywności zawierającej kolagen może również pomóc w utrzymaniu zdrowych włosów, paznokci i zębów.