Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane na zdrowie człowieka teksturowanego białka grochu to wystąpienie objawów alergicznych u osób uczulonych na białka grochu.
Teksturowane białko grochu to roślinny produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka i chrupiącej konsystencji, który może zastąpić mięso w diecie wegetariańskiej lub wegańskiej.
Składnik w potrawach teksturowane białko grochu pełni funkcję zastępczą dla mięsa lub innych źródeł białka, zwłaszcza w diecie wegetariańskiej lub wegańskiej. Teksturowane białko grochu to produkt wytwarzany z mąki grochowej, którego struktura przypomina mięso. Jest to bogate źródło białka roślinnego, które zawiera dużo błonnika, a jednocześnie jest niskokaloryczne. Może być wykorzystywane w różnych potrawach, takich jak gulasze, kotlety, zapiekanki czy sałatki, aby zwiększyć ich wartość odżywczą oraz dla uzyskania odpowiedniej konsystencji.