Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka
dobry, ale
Spożycie teksturat białka grochu może powodować u niektórych osób problemy trawienne, takie jak wzdęcia i biegunkę.
Teksturat białka grochu to naturalny, wegański produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, który świetnie zastępuje mięso w diecie wegetariańskiej.
Składnik teksturat białka grochu jest używany głównie jako substytut mięsa w wielu potrawach wegetariańskich i wegańskich. Jego funkcją jest dostarczanie odpowiedniej konsystencji i tekstury potrawie oraz wzbogacenie jej wartości odżywczych poprzez dodanie białka roślinnego. Ponadto, składnik ten może pomóc zmniejszyć ilość tłuszczu, jaką trzeba użyć w danym przepisie, co przyczynia się do obniżenia kaloryczności potrawy.