Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie dużej ilości szpinaku w proszku może powodować problemy z wchłanianiem wapnia oraz kamienie nerkowe.
Szpinak w proszku jest bogaty w żelazo, witaminy A i C, może pomóc w obniżeniu ciśnienia krwi oraz jest łatwo przyswajalnym źródłem błonnika.
Składnik szpinak w proszku jest bogaty w witaminy i minerały, takie jak żelazo, wapń, witamina K, witamina A i kwas foliowy. Funkcją żywieniową szpinaku w proszku jest dostarczenie organizmowi tych składników odżywczych, co może przyczynić się do wzmocnienia układu odpornościowego, poprawy zdrowia kości, a także zapobiegania niedokrwistości i chorobom serca.