Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa mrożone
dobry składnik
Spożycie dużych ilości mrożonego szpinaku może prowadzić do nadmiernego nagromadzenia się kwasu szczawiowego w organizmie, co może skutkować kamieniami nerkowymi i problemami trawieniem.
Szpinak mrożony jest bogaty w witaminy A i K, zawiera także błonnik pokarmowy i jest niskokalorycznym źródłem białka dla wegetarian i wegan.
Szpinak mrożony stanowi cenne źródło wielu składników odżywczych, takich jak witaminy (m.in. K, A, C, foliany), minerały (m.in. żelazo, magnez, wapń), błonnik pokarmowy oraz flawonoidy. Spożycie szpinaku mrożonego może wpłynąć korzystnie na pracę układu krwionośnego, wzrok, a także wpłynąć pozytywnie na metabolizm i trawienie.