Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie dużych ilości szpinaku blanszowanego może powodować tworzenie się kamieni nerkowych
Blanszowany szpinak jest bogatym źródłem błonnika, witaminy C, żelaza i kwasu foliowego, który może pomóc w utrzymaniu zdrowia serca i układu odpornościowego.
Szpinak blanszowany jest dobrym źródłem wielu składników odżywczych, takich jak witaminy A, C, K oraz kwas foliowy. Ponadto, szpinak zawiera wiele ważnych minerałów, takich jak żelazo, wapń i magnez. Dzięki temu, spożywanie blanszowanego szpinaku może przyczynić się do wzmocnienia układu odpornościowego, utrzymania prawidłowego metabolizmu, poprawy stanu skóry i włosów oraz zapobiegania chorobom serca.