Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika na ludzi szczypiorek to reakcje alergiczne
Szczypiorek jest bogaty w witaminy C, K oraz A, zawiera również dużo błonnika i związków siarki, a jego regularne spożywanie może wpłynąć pozytywnie na układ odpornościowy i trawienie.
Szczypiorek jest bogaty w wiele składników odżywczych, takich jak witamina C, witamina A, witamina K, potas i błonnik. Funkcją składnika w żywieniu szczypiorku jest dostarczanie organizmowi tych składników, które odgrywają ważną rolę w utrzymaniu zdrowia i dobrego samopoczucia. Witamina C działa jako przeciwutleniacz, pomagając w walce z chorobami i zapobiegając uszkodzeniu komórek organizmu. Witamina A jest ważna dla dobrego wzroku i zdrowej skóry, podczas gdy witamina K pomaga w krzepnięciu krwi. Potas reguluje równowagę elektrolitową organizmu i wpływa na pracę mięśni, a błonnik pomaga w prawidłowym trawieniu i zapobiega zaparciom.