Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie większych ilości szałwii może prowadzić do zaburzeń neurologicznych i objawów trawieniowych.
Szałwia to zioło o intensywnym smaku i zapachu, które często wykorzystywane jest w kuchni do przyprawiania mięs oraz dań warzywnych i zup.
Szałwia jest ziołem, które jest często wykorzystywane jako składnik w potrawach kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej. Funkcja szałwii w potrawach polega głównie na dodaniu aromatu i smaku. Ma charakterystyczny, lekko gorzkawy smak i zapach, który może wzbogacić smak wielu potraw, takich jak mięsa, ryby, zupy oraz sosy. Ponadto, szałwia ma właściwości przeciwzapalne i antyoksydacyjne, co może przyczynić się do poprawy zdrowia i dobrego samopoczucia.