Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Słodziki i syropy
uważaj na...
Możliwym działaniem niepożądanym składnika syropu jęczmiennego na ludzi może być wystąpienie alergii.
Syrop jęczmienny jest naturalnym słodzikiem, który zawiera wiele cennych składników odżywczych, takich jak błonnik, fosfor, magnez i wapń, jednak należy pamiętać, że jest to produkt o wysokiej zawartości cukru i należy go spożywać umiarkowanie.
Składnik jakim jest syrop jęczmienny jest często stosowany jako słodzik w wielu produktach spożywczych i napojach. W żywieniu, funkcja syropu jęczmiennego polega na dostarczaniu energii w postaci węglowodanów. Syrop jęczmienny zawiera przede wszystkim glukozę i fruktozę, które są szybko trawione i wchłaniane przez organizm, dostarczając niezbędnej energii. Jego stosowanie powinno jednak być umiarkowane, ponieważ nadmierne spożycie syropu jęczmiennego może prowadzić do nadwagi i innych problemów zdrowotnych związanych z wysokim poziomem cukru we krwi.