Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka
dobry składnik
Spożycie suszonego białka jaja może wiązać się z pewnymi potencjalnymi zagrożeniami dla zdrowia człowieka, takimi jak: 1. Alergia - osoby uczulone na białka jaja mogą doświadczyć reakcji alergicznej po spożyciu suszonego białka jaja. 2. Zakażenia bakteryjne - suszone białko jaja może zawierać bakterie, takie jak Salmonella, co może prowadzić do chorób przewodu pokarmowego. 3. Nadmiar białka - spożywanie zbyt dużej ilości białka może obciążać nerki i prowadzić do różnych chorób, w tym chorób nerek i serca. 4. Zawartość aflatoksyn - niektóre suszone białka jaja mogą zawierać aflatoksyny, które są szkodliwe dla zdrowia i mogą prowadzić do schorzeń wątroby i raka. Dlatego warto spożywać suszone białko jaja z umiarem i wybierać produkty o wysokiej jakości, pozbawione bakterii i toksyn. Osoby z alergią na białka jaja powinny unikać spożywania suszonego białka jaja.
Suszone białko jaja to produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, który może być dobrym uzupełnieniem diety dla osób aktywnych fizycznie.
Składnik suszone banany w kawałkach jest dodawany do produktów spożywczych głównie w celu zapewnienia słodkiego smaku oraz dodatkowej tekstury. W zależności od produktu, może również służyć jako naturalny zagęszczacz lub barwnik. Ponadto, banany suszone są źródłem składników odżywczych, takich jak błonnik, potas i witaminy, co może wpłynąć na wartość odżywczą produktu spożywczego, w którym są zawarte.