susz z owoców aceroli

KATEGORIA | Owoce

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Spożycie suszu z owoców aceroli w nadmiernych ilościach może powodować biegunkę

Informacje o składniku

Susz z owoców aceroli to produkt spożywczy w postaci sproszkowanych owoców krajowej rośliny o charakterystycznym, kwaśnym smaku i wysokiej zawartości witaminy C.

Funkcja

Susz z owoców aceroli jest bogatym źródłem naturalnej witaminy C. Funkcją składnika w żywieniu suszu z owoców aceroli jest dostarczanie organizmowi witaminy C, która jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, a także dla syntezowania kolagenu, zdrowych kości, zębów i skóry. Ponadto, witamina C działa jako silny antyoksydant, chroniąc komórki przed stresem oksydacyjnym i wpływając pozytywnie na zdrowie serca oraz układu krwionośnego.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik