Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Nabiał
dobry składnik
Spożycie surowego mleka krowiego może prowadzić do zatrucia bakteriami, takimi jak E. coli, Salmonella i Listeria.
Surowe mleko krowie jest niepasteryzowanym produktem pochodzącym bezpośrednio z wydoju krów
Surowe mleko krowie jest bogatym źródłem wielu składników odżywczych, takich jak białko, tłuszcz, węglowodany, sole mineralne (takie jak wapń i fosfor), witaminy (takie jak witamina A i B12) oraz mikroelementy (takie jak cynk i selen). Te składniki są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, a ich spożycie w ramach zrównoważonej diety pomaga utrzymać zdrowie i dobre samopoczucie. Jednak surowe mleko krowie może również zawierać niebezpieczne bakterie i wirusy, które mogą spowodować choroby, dlatego należy zachować ostrożność i przestrzegać odpowiednich procedur higienicznych podczas jego przechowywania i spożywania.