Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Emulgatory
dobry składnik
Nie ma znanych działań niepożądanych lecytyny słonecznikowej, stosowanej jako substancji przeciwzbrylającej.
Lecytyna słonecznikowa jest naturalnym składnikiem spożywczym, który jest stosowany jako substancja przeciwzbrylająca w wielu produktach spożywczych.
Lecytyna słonecznikowa jest substancją przeciwzbrylającą, która jest dodawana do wielu produktów spożywczych w celu zapobiegania sklejaniu się składników lub zmianie konsystencji produktu. W żywieniu, lecytyna słonecznikowa jest używana jako emulgator, który pomaga w łączeniu składników, które normalnie nie mieszają się ze sobą, jak na przykład olej i woda. Ponadto, lecytyna słonecznikowa zawiera fosfolipidy, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, w szczególności dla zdrowia mózgu i układu nerwowego.