Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Błonnik
dobry składnik
W przypadku wdychania dużej ilości proszku może dojść do podrażnienia dróg oddechowych
Celuloza w proszku jest składnikiem spożywczym wykorzystywanym jako substancja przeciwzbrylająca
Składnik celuloza w proszku jest substancją przeciwzbrylającą, która jest stosowana w przemyśle spożywczym w celu zapobiegania sklejaniu się składników i utrzymania odpowiedniej konsystencji produktów spożywczych. Celuloza to błonnik pokarmowy, który nie jest trawiony przez organizm człowieka. Dzięki temu, że celuloza nie ulega wchłonięciu, przyczynia się do poprawy trawienia i perystaltyki jelitowej. Celuloza w proszku jest zwykle pozyskiwana z drewna lub innych roślin, a następnie poddawana obróbce chemicznej w celu uzyskania pożądanej jakości i postaci.