Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa strączkowe
dobry składnik
Spożycie dużych ilości strąków groszku zielonego, w tym groszku cukrowego, może powodować wzdęcia oraz problemy z trawieniem.
Strąki groszku zielonego, w tym groszek cukrowy, są bogatym źródłem białka roślinnego, błonnika, witaminy C i kwasu foliowego, a jednocześnie są niskokaloryczne i pomagają w utrzymaniu zdrowia układu pokarmowego.
Strąki groszku zielonego, w tym groszek cukrowy, są dobrym źródłem białka roślinnego, błonnika, witamin z grupy B oraz witaminy C. Białko roślinne zawarte w strąkach groszku zielonego jest łatwo przyswajalne przez organizm człowieka i może stanowić wartościową alternatywę dla białka pochodzenia zwierzęcego. Błonnik natomiast ma pozytywny wpływ na trawienie oraz zapobiega zaparciom. Witaminy z grupy B są niezbędne dla naszego zdrowia, a witamina C pomaga wzmocnić odporność organizmu i chroni przed chorobami.