Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Algi
uważaj na...
Spożycie stabilizatora przetworzonych wodorostów morskich z gatunku Eucheuma może powodować reakcje alergiczne u niektórych ludzi.
Stabilizator przetworzony z wodorostów morskich gatunku eucheuma jest powszechnie stosowanym składnikiem spożywczym w przemyśle spożywczym ze względu na jego zdolność do poprawiania konsystencji i tekstury produktów.
Składnik żywnościowy o nazwie stabilizator przetworzone wodorosty morskie z gatunku eucheuma pełni funkcję zagęszczającą i stabilizującą w produktach spożywczych. W zależności od zastosowania może on również wpływać na teksturę, konsystencję oraz właściwości sensoryczne produktu. Dzięki swoim właściwościom stabilizacyjnym, składnik ten jest często stosowany w przemysłowej produkcji lodów, deserów, mleka w proszku oraz wielu innych produktów spożywczych.