Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie sosów z koncentratów warzywnych może prowadzić do reakcji alergicznych u niektórych ludzi
Soszone koncentraty warzyw to produkty spożywcze o zwiększonej wartości odżywczej, bogate w witaminy, minerały i błonnik, które stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnych sosów z powodu niskiej zawartości tłuszczu i cukru.
Składniki w postaci sosów i koncentratów warzywnych są bogatym źródłem witamin oraz minerałów, takich jak potas, magnez, wapń i żelazo. Ponadto, zawierają one także błonnik pokarmowy i przeciwutleniacze, które korzystnie wpływają na organizm. W diecie mogą stanowić wartościową alternatywę dla świeżych warzyw, szczególnie w okresie zimowym lub w przypadku braku czasu na przygotowanie pełnowartościowego posiłku. Jednocześnie należy jednak pamiętać, że nie zastępują one w pełni świeżych produktów i powinny być spożywane z umiarem, z uwagi na zawartość soli i cukru.