Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Ryby i owoce morza
dobry składnik
Spożycie sosu rybnego ekstraktu z sardeli może powodować szereg zagrożeń dla zdrowia człowieka. Przede wszystkim może być przyczyną reakcji alergicznej u osób uczulonych na ryby lub ich składniki. Ponadto, sos rybny, tak jak wiele innych produktów spożywczych, może zawierać zanieczyszczenia, takie jak rtęć czy dioksyny, które są szkodliwe dla organizmu w dłuższej perspektywie czasowej. Wysoka zawartość soli w sosie rybnym może również prowadzić do nadciśnienia i poważnych problemów z sercem. Dlatego tak ważne jest, aby stosować sos rybny umiarkowanie i wybierać produkty wysokiej jakości, pochodzące od sprawdzonych producentów.
Sos rybny ekstrakt z sardeli to doskonały dodatek smakowy do wielu potraw, szczególnie dań kuchni azjatyckiej.
Składnik sosu rybnego ekstraktu z sardeli jest stosowany w produktach spożywczych głównie ze względu na swoje właściwości aromatyzujące. Dodawany do potraw, zwłaszcza dań rybnych, intensyfikuje ich smak i zapach, nadając im charakterystyczny, morski posmak. Ponadto, ekstrakt z sardeli jest bogaty w składniki odżywcze, w tym białka, kwasy tłuszczowe omega-3, witaminy i minerały, co czyni go dodatkiem korzystnym dla zdrowia.