soki z zagęszczonych soków jabłek i marchwi

KATEGORIA | Soki

Wpływ na zdrowie

dobry, ale

Uwaga

Możliwe działanie niepożądane składnika soku z zagęszczonych soków jabłek i marchwi na ludzi nie zostało określone.

Informacje o składniku

Soki z zagęszczonych soków jabłek i marchwi to połączenie naturalnych składników o intensywnym smaku i wartości odżywczej.

Funkcja

Składnikami w żywieniu soki z zagęszczonych soków jabłek i marchwi są przede wszystkim witaminy i składniki mineralne. Soki te są bogate w witaminy A, C, E oraz w karotenoidy, które są silnymi przeciwutleniaczami. W skład soku z marchwi wchodzi również beta-karoten, który w organizmie przekształca się w witaminę A. Sok jabłkowy dostarcza z kolei dużą dawkę witaminy C oraz przeciwutleniaczy, które wpływają korzystnie na układ odpornościowy. Ponadto, soki te zawierają błonnik pokarmowy, który wpływa na trawienie oraz pozytywnie wpływa na perystaltykę jelit.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik