Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Nabiał
neutralny składnik
Spożycie dużej ilości śmietany pasteryzowanej może prowadzić do problemy z trawieniem i przyspieszać zwiększenie masy ciała.
Śmietanka pasteryzowana to produkt mleczny o kremowej konsystencji, który świetnie nadaje się do dodawania do kawy, herbaty, wypieków oraz zup i sosów.
Śmietanka pasteryzowana jest bogatym źródłem tłuszczu, a także witaminy A i D. W diecie pełni funkcję dostarczenia organizmowi tłuszczów, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dodatkowo, witaminy A i D zawarte w śmietance pasteryzowanej wpływają korzystnie na wzrok, odporność i mineralizację kości. Jednak ze względu na wysoką zawartość tłuszczu, spożywanie śmietanki pasteryzowanej powinno być ograniczone w diecie, zwłaszcza u osób z nadwagą lub podwyższonym poziomem cholesterolu we krwi.