Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | alkohole
neutralny składnik
Spożywanie dużych ilości śliwowicy może prowadzić do szeregu zagrożeń dla zdrowia człowieka. Przede wszystkim, alkohol zawarty w śliwowicy może wpływać negatywnie na funkcjonowanie mózgu, powodując zaburzenia mowy, koordynacji ruchowej oraz procesów myślowych. Ponadto, nadmierne spożywanie śliwowicy może prowadzić do uszkodzenia wątroby, co może prowadzić do poważnych problemów zdrowotnych. Alkohol zawarty w śliwowicy może również wpływać negatywnie na pracę serca, co w skrajnych przypadkach może prowadzić do zawału serca lub udaru mózgu. Dlatego też, należy spożywać śliwowicę z umiarem i pamiętać o konsekwencjach, jakie może ona mieć dla zdrowia.
Śliwowica to mocny alkohol produkowany z fermentacji śliwek
Składnik śliwki węgierki, czyli owocu drzewa śliwy węgierki, jest powszechnie wykorzystywany w produkcji przetworów spożywczych, takich jak dżemy, galaretki, soki, syropy oraz alkohole. Funkcją tego składnika jest przede wszystkim dodanie charakterystycznego smaku, aromatu oraz koloru produktowi końcowemu. Ponadto, śliwka węgierka zawiera naturalne cukry, witaminy oraz składniki mineralne, które korzystnie wpływają na zdrowie człowieka.