Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Owoce
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika w mrożonych śliwkach na ludzi może być wystąpienie reakcji alergicznej.
Śliwki mrożone są bogatym źródłem błonnika, witaminy C, witaminy K oraz potasu, co czyni je korzystnym składnikiem diety i może pomóc w utrzymaniu zdrowia układu trawiennego, kości oraz serca.
Śliwki mrożone są bogatym źródłem witaminy C oraz błonnika pokarmowego, który wspomaga trawienie i reguluje poziom glukozy we krwi. W składzie śliwek mrożonych znajdują się także przeciwutleniacze, takie jak antocyjany i kwasy fenolowe, które pomagają walczyć z wolnymi rodnikami i zapobiegają chorobom serca. Ponadto, śliwki mrożone zawierają także witaminy z grupy B, potas oraz żelazo, które są niezbędne dla zdrowia i dobrego samopoczucia organizmu.