Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Mięso i wędliny
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika na ludzi ślimaki gotowane Helix aspersa może być wystąpienie biegunki.
Ślimaki gotowane Helix aspersa są bogate w białko, żelazo, magnez, fosfor i witaminy z grupy B, stanowiąc niskokaloryczne źródło składników odżywczych.
Składnikami odżywczymi w ślimakach gotowanych Helix aspersa są białko, tłuszcz, węglowodany oraz składniki mineralne takie jak żelazo, fosfor, magnez, miedź i cynk. Są również źródłem witamin, w tym witaminy A, B12 i K. Z uwagi na to, że ślimaki są niskokaloryczne, stanowią dobry wybór dla osób, które chcą unikać wysokokalorycznych dań mięsnych, ale jednocześnie potrzebują dostarczyć organizmowi niezbędnych składników odżywczych.